Realizacija?

Wireless Montenegro d.o.o. je u kratkom vremenskom periodu na više od 40 atraktivnih lokacija u Podgorici i primorskim opštinama obezbijedio potpuno besplatan internet na mreži “free.montenegro”. Izmedju ostalog, na Aerodromima, brojnim obrazovnim Ustanovama, Kliničkom centru Crne Gore, gradskim trgovima, šetalištima, lokacijama na kojima boravi veći broj osoba gdje svi oni mogu potpunao besplatno pristupiti Internetu.

Društvena odgovornost?

Wireless Montenegro d.o.o. je, pored gore navedenih lokacija, u svojstvu sponzora obezbijedila potpuno besplatan internet za vrijeme održavanja “Sea Dance” fesivala, njenim učesnicima i posjetiocima. Na isti način je podržala i medjunarodni teniski turnir “Budva Open” za sve učesnike i posjetioce svo vrijeme održavanja turnira. Kompanija Wireless Montenegro će i u buduće podržavati ovakve i slične dogadjaje u kojima se promoviše Crna Gora.

Mogućnosti za klijente?

Wireless Montenegro d.o.o. svojim klijentima nudi, u svojstvu sponzora projekta, mogućnost oglašavanja putem pozdravne stranice “free.montenegro” gdje mogu promovisati svoje aktivnosti i na taj način postati bliži svojim i potencijalnim klijentima. Za svega par mjeseci putem mreže “free.montenegro” ostvareno je više miliona konekcija. Takodje nudi mogućnost pružanja usluge bežičnog internet na njihovim lokacijama, kao i mogućnost kreiranja sopstvene mreže koja je potpuno nezavisna od mreže “free.montenegro” gdje klijent sam raspolaže mrežom i kreira je shodno svojim potebama i planovima.

Tehnologija?

Wireless Montenegro d.o.o. za realizaciju bežičnog Internta koristi najsavremeniju opremu iz oblasti WiFi tehnologije. Sistem bežične pristupne mreže čine enterprise Motorola uređaji čiji je zadatak da pruže kvalitetan servis korisnicima u skladu sa definisanim Evropskim standardima za WiFi tehnologiju. Pored ovoga na centralnoj lokaciji sa koje se vrši distribucija Internet servisa preko pristupne mreže do krajnjih korisnika, Wireless Montenegro posjeduje najkvalitetnije uređaje koji obezbjeđuju korisnicima visok stepen sigurnosti u smilsiu zaštite od virusa i malicioznih sadržaja.

Partneri?

Naši partneri u svojstvu sponzora projekta promovišu svoju djelatnost na svim sadašnjim i budućim free.montenegro internet zonama. O broju posjeta njihovom sajtu od nas dobijaju periodične izvještaje.

Planovi-strategija razvoja?

Povećanje broja lokacija, unapredjenje usluge, povećanje brzine protoka.

 

Kompanija Wireless Montenegro pruža usluge besplatnog bežičnog interneta na teritoriji opština Podgorica, Budva, Bar, Kotor, Tivat, Nikšić, Pljevlja, Bijelo Polje i Berane, Kolašin, Žabljak, Rožaje.

 

Detaljan pregled lokacija:

Podgorica:

– Kliničko bolnički centar

– Park tehničkih fakulteta

– Ekonomski fakultet

– Pravni fakultet

– Srednja elektrotehnička škola “Vaso Aligrudić”

– Srednja eknomska škola “Mirko Vešović”

– Aerodrom Golubovci

– Željeznička stanica

– Karađorđeva ulica

– Gradski stadion Budućnosti

– Rimski trg

– Trg Republike

– Novi studentski domovi

Budva:

– Marina Budva

– Slovenska plaža

– Plaža Bečići, hotel Tara

– Plaža “Ploče”

Nikšić:

– Filozofski fakultet

– Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Bar:

– Sportska dvorana “Topolica”

– Gradsko šetalište, marina Bar

– Gradsko šetalište, hotel “Princess”

– Centar grada

Kotor:

– Plato ispred zidina Starog grada

– Marina Kotor

Tivat:

– Aerodrom

Pljevlja:

– Centar grada

Bijelo Polje:

– Centar grada

– Pravni fakultet

Berane:

– Centar grada

Žabljak:

– Centar Grada

Kolašin:

– Gradsko šetalište

Ulcinj:

– Gradsko šetalište